21.6 C
Belgrade
10/06/2023
izložbe Srbija

Изложба слика Татјане Бандовић

tatjana bandovicГалерија Скц

четвртак,5.септембар у 19.00 (траје до 21.септ.)
изложба слика

Татјана Бандовић

Рефлексије

Материјализовањем визуелне осетљивости у погледу на архитектонску  слојевитост , користећи хоризонталу  и вертикалу као полазиште, огољавањем и упрошћавањем препознатљиве архитектонске  форме, приказан је лични доживљај архитектуре града.
Повремено атмосфера изабраног фрагмента доводи и до деформације архитектонких форми, које почињу да причају неку нову причу.
Градске слике нису случајно изабрани фрагменти – то су привилеговани, посебно одабрани планови који кажу нешто сасвим друго, нешто више од пренетог призора.
Призоре архитектуре града прати траг атмосфере која се, у тренутку ствара око њих.  Субјективни доживљај тренутка и светлости, дају посматрачу ново искуство, доживљај или утисак.
Нове форме зграда, развиле су се из процеса трансформације света из урбаног окружења и јавног простора, под утиском и рефлексијама извора светлости у одређеном тренутку. Самим тим, на сликама је добијен индивидуалан, интимни ритам и доживљај изабраног архитектонског фрагмента.

Радови су рађени у техници акрил/уље на платну.

Татјана Бандовић (Лозница,1976).Дипломирала сликарство на Академији лепих уметности у  Београду2004.године,у класи професора  Косте БунушевцаТренутно студент  академских специјалистичких постдипломских студија на Факултету ликовних уметности  у Београду,у класи професора  Гордана Николића. Самостални уметник од 2007. године

Од 2003. године своје радове представља на групним и самосталним изложбама, као и на ликовним колонијама и радионицама у земљи и иностранству .

Slične vesti